Syyskokouksen 8.12. valintoja ja päätöksiä

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 8.12.20 korona-pandemian rajoitusten vuoksi lähi- ja etäkokouksena. 15 henkilöä oli etäyhteydellä ja kolme paikalla Lahden kaupungin palvelutorin Aalto-kabinetissa. Puheenjohtaja Terhi Pietiläinen avasi kokouksen ja esitteli vuoden 2020 vuosikirjan Heidi Anderssonin ja Terhi Pietiläisen toimittaman ”Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme”.

Uudistetut säännöt olivat nyt kokouksessa toisessa käsittelyssä, ja ne hyväksyttiin yksimielisesti.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jorma Ahonen Lahdesta, kun Terhi Pietiläinen kertoi, ettei enää jatka puheenjohtajana. Hallitukseen valittiin uudelleen vuosille 2021-2022 Heidi Andersson, Senja Jouttimäki, Satu Lehtola ja Janne Ridanpää. Hallituksessa jatkavat Kirsti Nenye (sihteeri), Ossi Nummela ja Matti Oijala.

Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2021.

Uusi vuosikirja jäsenmaksua vastaan – nouda omasi 11.12.

Uuden, juuri ilmestyneen vuosikirjan saat omaksesi suorittamalla jäsenmaksun 20 euroa .

Jos olet unohtanut maksaa seuran kuluvan vuoden jäsenmaksun, niin vielä ehdit hoitaa maksun yhdistyksen tilille FI67 4212 0010 1226 26. Viitenumero on 11905. Vuonna 2020 ovat yksityisen henkilön jäsenmaksu on 20 €, yhdistyksen 30 €. Ainaisjäsenyys maksaa 150 euroa/jäsen.

Vuosikirja jäsenmaksua vastaan on mahdollista noutaa perjantaina 11.12.2020 klo 14–17 Lahden kaupungin palvelutorilta Kauppakeskus Trio, 2. krs, Vesku-aukio, Aleksanterinkatu 18, Lahti.

HUOM! Syyskokouksen 8.12. aika ja paikka ovat muuttuneet

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään TIISTAINA 8.12.20 klo 18 LAHDEN KAUPUNGIN PALVELUTORIN LAVA-TILASSA, kauppakeskus Trio 2.krs. Kokouksessa noudatetaan koronaohjeistusta, joka rajaa osallistujamääräksi 10 henkilöä tai vähemmän. Kokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä, jolloin kokouslinkin saamiseksi on ilmoittauduttava sihteerille, Kirsti.Nenye(at)gmail.com .

Uutta vuosikirjaa ”Merkillinen maakunta – musiikkielämää Päijät-Hämeessä” jaetaan jäsenille perjantaina 11.12. klo 14-17 Lahden kaupungin palvelutorin Lava-tilassa. Kirjan saa maksuttomasti kaikki vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneet jäsenet. Hae oma kirjasi!

MERKILLINEN MAAKUNTA – LAULUN JA SOITON PÄIJÄT-HÄME Vuosikirja 2020

Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2020 Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.2020.

Musiikki tavoittaa tunnetiloja, antaa elämyksiä ja yhdistää. Terhi Pietiläisen ja Heidi Anderssonin toimittama Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2020Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme kertoo monin tavoin musiikin vaiheista ja merkityksistä niin maakunnan musiikintekijöiden, pedagogien kuin tapahtumanjärjestäjien silmin.

Päijät-Hämeen musiikkielämään kuuluvat kunnianhimoinen musiikkikoulutus, tasokkaat kuorot ja tilat sekä vahvan profiilin musiikkitapahtumat Sysmän Suvisoitosta Heinolassa Jyrää -tapahtumaan. Musiikkitapahtumissa ulkomaiset huippuartistit ovat esiintyneet kotimaisten artistien rinnalla.

Kirjaan on kirjoittanut kymmenen asiantuntijaa, ja nelivärinen kuvitus elävöittää teemaa aina kaupungistumisen ja teollistumisen varhaisvaiheista kansainvälistymisen ja digitalisaation aikaan.

Tänä vuonna Lahden kaupunginorkesterin Sinfonia Lahden konserttipaikka Sibeliustalo sekä maailmanlaajuisesti tunnettu Sibelius-festivaali täyttävät 20 vuotta. Kirja julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.2020.

Teos sisältää uutta tietoa musiikillisen kehityksen ja elämysten taustoista ja tekijöistä maakunnassamme. Musiikki kuuluu kaikille!

Kansi ja taitto Katariina Pakarinen, kirjan hinta 25 € ja jäsenille 20 €.