Hallitus vuonna 2020

Syyskokouksessa valittiin vuodelle 2020 puheenjohtajaksi valittiin Terhi Pietiläinen ja varapuheenjohtajaksi Senja Jouttimäki. Hallituksen jäseniksi seuraavaksi toimikaudeksi valittiin seuraavat: kaksivuotiskauden toisella kaudella jatkavat Jorma Ahonen, Heidi Andersson, Sirkku Blinnikka, Saara Hakaste, Kirsti Nenye ja Janne Ridanpää. Erovuoroisista kahden vuoden ensimmäiseksi kaudeksi hallitukseen valittiin Satu Lehtola, Riitta Niskanen, Matti Oijala, ja Ossi Nummela.

Yhdistyksessä jatkavat sihteerinä Kirsti Nenye ja taloudenhoitajana Satu Lehtola.

ARKEOLOGINEN ILLANVIETTO 22.2.20

Päijät-Hämeen tutkimusseuran perinteinen arkeologinen illanvietto pidetään lauantaina 22.2.2020 Tietotuvassa, Hämeenkatu 15 (4. krs) alkaen kello 18.

Ohjelmassa on esitelmiä ja seurustelua sekä arpajaiset.
Metallinpaljastinlöydöistä, historian-, arkeologian- ja metallinpaljastinharrastaja Markus Kujansuu
Suomen kalliomaalauksista, tutkija Eero Siljander

Tarjolla on pientä purtavaa ja juomista edulliseen hintaan. Arpajaisia varten pyydetään tuomaan pieniä palkintoja, esim. vanhat kirjat. Ilmoittautumiset 16.2.20 mennessä Eero Siljanderille (p.050 577 3402). – Tervetuloa!

Arkeologinen jaosto

Arno Forsiuksen kirjoituksia nyt kirjana

Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja, professori, LKT Arno Forsiuksen kirjoituksia viideltä vuosikymmeneltä on nyt ilmestynyt tutkimusseuran vuosikirjana 2019 Elohopeasta Lemmensairauteen . Kirjan ovat toimittaneet Antti Karisto, Terhi Pietiläinen ja Janne Ridanpää.

Kirja on nyt ostettavissa Museokioskista, Aleksanterinkatu 10, Lahti ja Heinolan taidemuseo, Kauppakatu 4, Heinola. Kirjan hinta on 25 €.

Vuosikirja 2019 – Elohopeasta lemmensairauteen julkistetaan

Vuosikirja 2019 Elohopeasta lemmensairauteen. Arno Forsiuksen kirjoituksia viideltä vuosikymmeneltä julkistetaan Lahden tiedepäivässä Arno Forsius .seminaarissa. torstaina 14.11. klo 13 – 15 Lahden yliopistokampuksella (Mukkulankatu 19, tila A135).

Tervehdyssanat, seuran puheenjohtaja, museonjohtaja Terhi Pietiläinen

Arno Forsius – humanistilääkäri ja historian tutkija. Vuosikirjn 2019 esittely professori emeritus Antti Karisto

Arno Forsius lääketieteen historioitsijana LL, VTT Helene Laurent

Arno Forsius terveydenhuollon vaikuttajana ja tutkijana PäijätHämeessä, kaupunkineuvos Kari Salmi

Seminaarin puheenjohtajana toimii FT Riitta Niskanen

Syyskokous 2019

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 25.11. klo 18 Lahden yhteiskoulun Vuorikadun rakennuksessa, Vuorikatu 13 (entinen Vuorikadun kansakoulu).

Kokouksen alussa YTT Eija Eskola pitää esityksen Ingrid myi ja Taata tarinoi. Ihmisiä kirjojen parissa. Esitys perustuu hänen uuteen, syksyllä 2019 ilmestyneeseen kirjaansa Tarinaa kirjastoista ja lukemisesta vuosilta 1910 – 1970.

Kaikki jäsenet mukaan – tervetuloa!