MERKILLINEN MAAKUNTA – LAULUN JA SOITON PÄIJÄT-HÄME Vuosikirja 2020

Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2020 Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.2020.

Musiikki tavoittaa tunnetiloja, antaa elämyksiä ja yhdistää. Terhi Pietiläisen ja Heidi Anderssonin toimittama Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2020Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme kertoo monin tavoin musiikin vaiheista ja merkityksistä niin maakunnan musiikintekijöiden, pedagogien kuin tapahtumanjärjestäjien silmin.

Päijät-Hämeen musiikkielämään kuuluvat kunnianhimoinen musiikkikoulutus, tasokkaat kuorot ja tilat sekä vahvan profiilin musiikkitapahtumat Sysmän Suvisoitosta Heinolassa Jyrää -tapahtumaan. Musiikkitapahtumissa ulkomaiset huippuartistit ovat esiintyneet kotimaisten artistien rinnalla.

Kirjaan on kirjoittanut kymmenen asiantuntijaa, ja nelivärinen kuvitus elävöittää teemaa aina kaupungistumisen ja teollistumisen varhaisvaiheista kansainvälistymisen ja digitalisaation aikaan.

Tänä vuonna Lahden kaupunginorkesterin Sinfonia Lahden konserttipaikka Sibeliustalo sekä maailmanlaajuisesti tunnettu Sibelius-festivaali täyttävät 20 vuotta. Kirja julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.2020.

Teos sisältää uutta tietoa musiikillisen kehityksen ja elämysten taustoista ja tekijöistä maakunnassamme. Musiikki kuuluu kaikille!

Kansi ja taitto Katariina Pakarinen, kirjan hinta 25 € ja jäsenille 20 €.

Vuosikirjan julkistaminen ja syyskokous 8.12.20

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 8.12.20 alkaen klo 19 Kalevi Aho -salissa, Lahden musiikkiopisto, Hämeenkatu 4, 3.krs. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. – Ilmoittaudu mukaan, Kirsti.Nenye(at)gmail.com, 30.11. mennessä.

Syyskokouksen aluksi on uuden vuosikirjan 2020 julkistaminen. Se käsittelee päijäthämäläistä musiikkielämää ”Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme”. Kirjan ovat toimittaneet Heidi Andersson ja Terhi Pietiläinen.

Kalevi Aho -salissa on klo 18-19 oppilaskonsertti, joka johdattaa meidät hienosti julkistettavan kirjan teemaan. Konserttiin vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Vuosikokous maanantaina 29.6.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous on maanantaina 29.6.2020 klo 18.00 alkaen Dooroomissa (Rautatienkatu 20, Lahti).

Vuosikokouksessa hyväksytään yhdistyksen tilinpäätös , vuosikertomus ja sääntömuutosehdotus. Uudistettujen sääntöjen hyväksyminen Patentti ja -rekisterihallituksessa edellyttää voimassaolevien sääntöjen mukaan niiden hyväksyttämistä yhdistyksen jäsenistöllä kahdessa yleiskokouksessa. Sääntöjä päivitetään nykyisen yhdistyslain edellyttämälle tasolle ja on huomioitu myös sähköisten osallistumistapojen mahdollistaminen entistä laajemmin.

Mikäli olet estynyt tulemaan paikalle, mutta haluat osallistua kokoukseen sähköisesti (esimerkiksi Teams-kokous), ilmoita asia sihteerille, kirsti.nenye(at)gmail.com.

Vuosikokousesitelmä ”Lahden ympäristökaupunkihanke`”on siirretty syksyn tapahtumaan.

Hallituksen kuulumisia ja ajankohtaista

1. Yhdistyksen perinteinen kevätmatka Fårö – Öölanti on siirretty toukokuuhun 2021! Ilmoittautumisesi matkalle on yhä voimassa.
  2. Kevätkokous pyritään pitämään kesäkuun alussa – vallitseva korona-epidemia huomioon ottaen. Kevätkokouksessa käsitellään mm. kertomus edelliseltä toimintakaudelta, tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto sekä sääntöuudistus. Kokouksen vierailija on ohjelmajohtaja Saara Vauramo, Lahti Green City Capital 2021.
  3. Elokuinen retki 23.8. ”Erkkojen jäljillä”– Orimattilaan, Tuusulaan ja Helsinkiin toteutetaan . Retken hinta on enintään 60 € jäseneltä ja muilta 70 €. Hintaan sisältyy matka, lounas, pääsymaksut ja opastukset. Ilmoittautumiset 31.7. mennessä puheenjohtajalle terhi.pietilainen@gmail.com.
  4. Vuoden 2020 vuosikirjan teema on musiikki. Kirjan toimittajat ovat Heidi Andersson ja Terhi Pietiläinen.
  5. Hallituksen seuraava kokous pidetään sähköpostikokouksena.

Hallitus vuonna 2020

Syyskokouksessa valittiin vuodelle 2020 puheenjohtajaksi valittiin Terhi Pietiläinen ja varapuheenjohtajaksi Senja Jouttimäki. Hallituksen jäseniksi seuraavaksi toimikaudeksi valittiin seuraavat: kaksivuotiskauden toisella kaudella jatkavat Jorma Ahonen, Heidi Andersson, Sirkku Blinnikka, Saara Hakaste, Kirsti Nenye ja Janne Ridanpää. Erovuoroisista kahden vuoden ensimmäiseksi kaudeksi hallitukseen valittiin Satu Lehtola, Riitta Niskanen, Matti Oijala, ja Ossi Nummela.

Yhdistyksessä jatkavat sihteerinä Kirsti Nenye ja taloudenhoitajana Satu Lehtola.