Vuosikokous maanantaina 29.6.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous on maanantaina 29.6.2020 klo 18.00 alkaen Dooroomissa (Rautatienkatu 20, Lahti).

Vuosikokouksessa hyväksytään yhdistyksen tilinpäätös , vuosikertomus ja sääntömuutosehdotus. Uudistettujen sääntöjen hyväksyminen Patentti ja -rekisterihallituksessa edellyttää voimassaolevien sääntöjen mukaan niiden hyväksyttämistä yhdistyksen jäsenistöllä kahdessa yleiskokouksessa. Sääntöjä päivitetään nykyisen yhdistyslain edellyttämälle tasolle ja on huomioitu myös sähköisten osallistumistapojen mahdollistaminen entistä laajemmin.

Mikäli olet estynyt tulemaan paikalle, mutta haluat osallistua kokoukseen sähköisesti (esimerkiksi Teams-kokous), ilmoita asia sihteerille, kirsti.nenye(at)gmail.com.

Vuosikokousesitelmä ”Lahden ympäristökaupunkihanke`”on siirretty syksyn tapahtumaan.

Hallituksen kuulumisia ja ajankohtaista

1. Yhdistyksen perinteinen kevätmatka Fårö – Öölanti on siirretty toukokuuhun 2021! Ilmoittautumisesi matkalle on yhä voimassa.
  2. Kevätkokous pyritään pitämään kesäkuun alussa – vallitseva korona-epidemia huomioon ottaen. Kevätkokouksessa käsitellään mm. kertomus edelliseltä toimintakaudelta, tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto sekä sääntöuudistus. Kokouksen vierailija on ohjelmajohtaja Saara Vauramo, Lahti Green City Capital 2021.
  3. Elokuinen retki 23.8. ”Erkkojen jäljillä”– Orimattilaan, Tuusulaan ja Helsinkiin toteutetaan . Retken hinta on enintään 60 € jäseneltä ja muilta 70 €. Hintaan sisältyy matka, lounas, pääsymaksut ja opastukset. Ilmoittautumiset 31.7. mennessä puheenjohtajalle terhi.pietilainen@gmail.com.
  4. Vuoden 2020 vuosikirjan teema on musiikki. Kirjan toimittajat ovat Heidi Andersson ja Terhi Pietiläinen.
  5. Hallituksen seuraava kokous pidetään sähköpostikokouksena.

Hallitus vuonna 2020

Syyskokouksessa valittiin vuodelle 2020 puheenjohtajaksi valittiin Terhi Pietiläinen ja varapuheenjohtajaksi Senja Jouttimäki. Hallituksen jäseniksi seuraavaksi toimikaudeksi valittiin seuraavat: kaksivuotiskauden toisella kaudella jatkavat Jorma Ahonen, Heidi Andersson, Sirkku Blinnikka, Saara Hakaste, Kirsti Nenye ja Janne Ridanpää. Erovuoroisista kahden vuoden ensimmäiseksi kaudeksi hallitukseen valittiin Satu Lehtola, Riitta Niskanen, Matti Oijala, ja Ossi Nummela.

Yhdistyksessä jatkavat sihteerinä Kirsti Nenye ja taloudenhoitajana Satu Lehtola.

ARKEOLOGINEN ILLANVIETTO 22.2.20

Päijät-Hämeen tutkimusseuran perinteinen arkeologinen illanvietto pidetään lauantaina 22.2.2020 Tietotuvassa, Hämeenkatu 15 (4. krs) alkaen kello 18.

Ohjelmassa on esitelmiä ja seurustelua sekä arpajaiset.
Metallinpaljastinlöydöistä, historian-, arkeologian- ja metallinpaljastinharrastaja Markus Kujansuu
Suomen kalliomaalauksista, tutkija Eero Siljander

Tarjolla on pientä purtavaa ja juomista edulliseen hintaan. Arpajaisia varten pyydetään tuomaan pieniä palkintoja, esim. vanhat kirjat. Ilmoittautumiset 16.2.20 mennessä Eero Siljanderille (p.050 577 3402). – Tervetuloa!

Arkeologinen jaosto

Arno Forsiuksen kirjoituksia nyt kirjana

Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja, professori, LKT Arno Forsiuksen kirjoituksia viideltä vuosikymmeneltä on nyt ilmestynyt tutkimusseuran vuosikirjana 2019 Elohopeasta Lemmensairauteen . Kirjan ovat toimittaneet Antti Karisto, Terhi Pietiläinen ja Janne Ridanpää.

Kirja on nyt ostettavissa Museokioskista, Aleksanterinkatu 10, Lahti ja Heinolan taidemuseo, Kauppakatu 4, Heinola. Kirjan hinta on 25 €.

Vuosikirja 2019 – Elohopeasta lemmensairauteen julkistetaan

Vuosikirja 2019 Elohopeasta lemmensairauteen. Arno Forsiuksen kirjoituksia viideltä vuosikymmeneltä julkistetaan Lahden tiedepäivässä Arno Forsius .seminaarissa. torstaina 14.11. klo 13 – 15 Lahden yliopistokampuksella (Mukkulankatu 19, tila A135).

Tervehdyssanat, seuran puheenjohtaja, museonjohtaja Terhi Pietiläinen

Arno Forsius – humanistilääkäri ja historian tutkija. Vuosikirjn 2019 esittely professori emeritus Antti Karisto

Arno Forsius lääketieteen historioitsijana LL, VTT Helene Laurent

Arno Forsius terveydenhuollon vaikuttajana ja tutkijana PäijätHämeessä, kaupunkineuvos Kari Salmi