Syysretki Lappeenrantaan 14.9.19

Retken ohjelmassa oli käynti Suomen presidentti P.E. Svinhufvudin kotimuseossa Kotkaniemessä Luumäellä, jossa opas Anne kertoi seikkaperäisesti presidentin perheen elämästä. Saimme ihastella Ellen-rouvan taidokkaita käsitöitä mm. punainen salin nukkamatto ja ruokasalin vitriinissä esillä olevia posliininmaalauksen tuotoksia.

Kunniapuheenjohtaja Birgitta Stjernvall-Järvi opasti retkeläisiä Lappeenrannan historiaan. Lappeen Marian puukirkossa vuodelta 1792 ihastelimme Salosen rakentajaperheen Juhana Salosen suunnittelun ja rakentamisen jälkeä. Kirkon seinällä on hollolaisen taiteilijan Helena Vaarin tekstiiliteos.

Kanavamuseovierailu oli monelle uusi, mielenkiintoinen kohde Saimaan vanhan ja uuden kanavan vaiheista. Nykyinen kanava vihittiiin käyttöönsä 5.8.1968 ja 50 vuoden jatkovuokrasopimuksen allekirjoittivat pääministeri Matti Vanhanen ja pääministeri Vladimir Putin 27.5.2010.

Iltapäiväkahvihetki oli Birgitan ja Iikka Järven kodissa, joka on kappale Lappeenrannan kaunista omakotialueen historiaa. 11 jäsenen matka sujui leppoisasti Jukka Ruotin kuljetuksessa ja Lahdessa olimme klo 18.45.


Vastaa