Retket 2012 - 2014: Kelvenne - Pietari - Pohjois-Viro - Asikkala - Ahvenanmaa

Ahvenanmaa
Vuoden 2014 kevätretki tehtiin kesäkuun puolella 5.– 8.6.2014. Ahvenanmaan retken teemoja olivat Maarianhaminan arkkitehtuuri, keskiaika, postitie sekä nainen ja taide. Linkit: ¦Heikki Helinin kuvakooste (pdf), ¦ retken ohjelma. Onnistuneen retken tunnelmat innoittivat Ralf Nymania kirjoittamaan retkestä runon, joka alkaa näin:

Ikinuorta olemme sukua tutkijain,
lähtöön valmiina nyt ja ain′.
Lännen maakuntaan pakkoruotsin,
kera Jukan bussin ja avulla laivaluotsin.
Det soliga Mariehamn
tog oss emot med öppen famn.
Många fina hus, kvadratstadsplan och vacker grönska,
vad mer kunde vi oss önska.
...

Lue kesäretkiruno kokonaan tästä linkistä.

Asikkalan Urajärvi, Kalkkinen ja Vääksy
Kesäretki tehtiin Matti Oijalan johdolla Urajärven kartanoon, Kalkkisiin ja Vääksyyn. Yläkuvassa Urajärven museo ja alakuvassa Janne Pihamaa esittelee viini- ja marjatilan toimintaa Kalkkisissa.
¦Linkki retken ohjelmaan

Kevätmatka Pohjois-Viroon. Kevätmatka tehtiin Pohjois-Viroon 16.—19.5.2013.
¦Linkki Viron retken ohjelmaan

Kevätmatka 2012

tehtiin toukokuun lopulla Pietariin
Pietari 2012
¦linkki matkan ohjelmaan

Kesäretki 2012
järjestettiin Päijänteen kansallispuiston Kelventeen saarelle 3.7.2012. Elbatar laivalla tehtyyn retkeen osallistui 20 henkilöä. retki Kelventeeseen

Päijät-Hämeen tutkimusseura on perustettu vuonna 1978. Seura toimii Päijät-Hämeeseen liittyvän tutkimuksen edistämiseksi ja tutkimustiedon levittämiseksi.

Seura järjestää erilaisia luentoja, seminaareja, tutustumismatkoja sekä harjoittaa julkaisutoimintaa.

Päivitetty 11.1.2018 -jo