MERKILLINEN MAAKUNTA – LAULUN JA SOITON PÄIJÄT-HÄME Vuosikirja 2020

Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2020 Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.2020.

Musiikki tavoittaa tunnetiloja, antaa elämyksiä ja yhdistää. Terhi Pietiläisen ja Heidi Anderssonin toimittama Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2020Merkillinen maakunta – laulun ja soiton Päijät-Häme kertoo monin tavoin musiikin vaiheista ja merkityksistä niin maakunnan musiikintekijöiden, pedagogien kuin tapahtumanjärjestäjien silmin.

Päijät-Hämeen musiikkielämään kuuluvat kunnianhimoinen musiikkikoulutus, tasokkaat kuorot ja tilat sekä vahvan profiilin musiikkitapahtumat Sysmän Suvisoitosta Heinolassa Jyrää -tapahtumaan. Musiikkitapahtumissa ulkomaiset huippuartistit ovat esiintyneet kotimaisten artistien rinnalla.

Kirjaan on kirjoittanut kymmenen asiantuntijaa, ja nelivärinen kuvitus elävöittää teemaa aina kaupungistumisen ja teollistumisen varhaisvaiheista kansainvälistymisen ja digitalisaation aikaan.

Tänä vuonna Lahden kaupunginorkesterin Sinfonia Lahden konserttipaikka Sibeliustalo sekä maailmanlaajuisesti tunnettu Sibelius-festivaali täyttävät 20 vuotta. Kirja julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.2020.

Teos sisältää uutta tietoa musiikillisen kehityksen ja elämysten taustoista ja tekijöistä maakunnassamme. Musiikki kuuluu kaikille!

Kansi ja taitto Katariina Pakarinen, kirjan hinta 25 € ja jäsenille 20 €.

Vastaa