Päijät-Hämeen tutkimusseura ry

Tutkimuksen edistämistä vuodesta 1978!

Päijät-Hämeen tutkimusseura on perustettu vuonna 1978. Seura toimii Päijät-Hämeeseen liittyvän tutkimuksen edistämiseksi ja tutkimustiedon levittämiseksi. Seura järjestää luentoja, seminaareja, tutustumismatkoja sekä harjoittaa julkaisutoimintaa.

Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirja 2022 Opinteillä – Kirjoituksia koulutuksesta käsittelee päijäthämäläistä koulutusta monenlaisten aineistojen avulla. Artikkelikokoelma esittelee ja analysoi koulutusinstituutioita, koulutuskäytäntöjä, opettajia ja koulurakennuksiakin yli sadan vuoden ajalta. Kaikkea sellaista, jolla on ollut merkitystä ihmisten ja yhteisöjen identiteettien muovaamisessa.

Teoksen kirjoittajat ovat päijäthämäläisiä tai päijäthämäläistaustaisia tutkijoita ja opetuksen asiantuntijoita. Julkaisun ovat toimittaneet Jorma Ahonen, Senja Jouttimäki, Antti Karisto, Riitta Niskanen ja Terhi Pietiläinen.

Kirjan hinta on 25 euroa, Päijät-Hämeen tutkimusseuran jäsenille 20 euroa. Jäsenmaksuun sisältyy yksi kirja. Tiedustelut osoitteesta puheenjohtaja@phtutkimusseura.fi

Lisätietoa vuosikirjasta ja sen sisällöstä on kirjan esitteessä (pdf)