Päijät-Hämeen tutkimusseura

Päijät-Hämeen tutkimusseura on perustettu vuonna 1978. Seura toimii Päijät-Hämeeseen liittyvän tutkimuksen edistämiseksi ja tutkimustiedon levittämiseksi. Seura järjestää luentoja, seminaareja, tutustumismatkoja sekä harjoittaa julkaisutoimintaa. Tutkimusseuran jäsenyys on avoin kaikille, liity ja tule mukaan toimintaan!

Ajankohtaista tutkimusseuran toiminnassa

Lisätietoja alta!

Näyttämöillä - vuosisata teatteria Päijät-Hämeessä 

Päijät-Hämeen tutkimusseuran 36. vuosikirja Näyttämöillä – vuosisata teatteria Päijät-Hämeessä julkaistiin tiistaina 31.10.2023. Kirja kertoo maakuntamme teatterin ja sen tekijöiden historiasta ja nykypäivästä. Teos julkaistiin osana Lahden kaupunginteatterin 100-vuotisjuhlaa ja 40 vuotta täyttävää teatteritaloa.

Kirjan ovat toimittaneet Helena Ahonen, Stina Saanila ja Timo Taulo.

Tutkimusseura esittelee kirjan aiheita Lahden tiedepäivässä 21.11. klo 10.05 - 12.05. Paikka on Niemen kampus, Mukkulankatu 19, sali A 135. Kirja on tilaisuudessa jaossa seuran jäsenille ja myynnissä muillekin -> 35 € / kpl.

Tervetuloa kaikki aihepiiristä kiinnostuneet!


Lisätietoja kirja esitteestä (pdf).

Kävelykierros "Historian kerrostumia ja ihmiskohtaloita Lahden vanhalla hautausmaalla" 11.11.2023

Päijät-Hämeen tutkimusseura järjestää jäsenilleen kävelykierroksen Lahden vanhalla hautausmaalla lauantaina 11.11.2023 klo 12. Kierroksen teemana on "Historian kerrostumia ja ihmiskohtaloita Vanhalla hautausmaalla". Oppaina toimivat tutkimusseuran asiantuntijat Riitta Niskanen ja Janne Ridanpää. Kierrokseen sisältyy tutustuminen Lahden taidegraafikoiden pajaan Radiomäen vanhalla AM-asemalla. Seura tarjoaa kahvit marraskuisen kierroksen lämmikkeeksi. Kierros on jäsenillemme maksuton. Kokoontuminen vanhan hautausmaan portilla. Ilmoittautumiset: ph.tutkimusseura@gmail.com.


Syyskokous 7.12.

Sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 7.12. Päivitämme tarkemmat tiedot myöhemmin.


Etelä-Viron matka 8.–12.5.2024

Päijät-Hämeen tutkimusseura matkaa ensi keväänä Etelä-Viroon. Lue matkan esite ja ilmoittaudu mukaan (pdf).

Ylätunnisteen kuva: Nils Schillmark, Heinolan residenssi 1787. Kansallisgalleria.